Всаудитския град Джеда в събота следобед започнаха дискусии, свързани с намирането

...
Всаудитския град Джеда в събота следобед започнаха дискусии, свързани с намирането
Коментари Харесай

Двудневна среща в Джеда: Търсят изход от конфликта в Украйна

Всаудитския град Джеда в събота следобед започнаха полемики, свързани с намирането на излаз от спора в Украйна , съобщи Ройтерс, като се базира на саудитски държавни медии.

Двудневната среща е част от дипломатическите старания на Украйна

да получи поддръжка оттатък главните си западни поддръжници, като се обърне към страните от Глобалния юг, които не са склонни да вземат страна във връзка с спора, засегнал тежко международната стопанска система.

Висши представители от към 40 страни, включително Съединени американски щати, Китай и Индия,

се събраха в Саудитска Арабия за диалози, които Киев и съдружниците му се надяват да доведат до съглашение по основни правила за спокойно преустановяване на войната на Русия в Украйна.

Делегацията на страната на консултациите за Украйна е управлявана от ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак. 

Русия не е получила покана.

Според осведомени източници Рияд е държал изключително на форума да бъдат представители на Индия, Китай и Южна Африка от групата БРИКС, които обратно на Запада не заеха страната на Украйна, само че също и не поддържаха съветската инвазия.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира по-рано форума в Джеда като една доста значима среща, добавя Франс прес.

През май на среща на върха на Арабската лига, още веднъж в Джеда, бе поканен украинският водач, който  употребява тогава мотива, с цел да разкритикува някои страни от района, че не осъждат съветската инвазия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР